KAΛΟΣ ΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ SITE MAΣ

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΤΟ 1999,ΩΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛΙΤΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ.AYTO TO SITE EXEI ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ Α.Ο.Π.Κ ΠΑΤΙΣΤΑ,ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΑΤΙΣΤΑ 2006.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ ΕΝΕΡΓΟΙ. ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ!27/1/16

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Η ακαδημία μας ,στα πλαίσια του προγράμματος ΟΠΑΠ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ,θα συμμετέχει στο φεστιβάλ που θα γίνει στο ΔΑΚ Άργους στις 28 Φεβρουαρίου.
Πιο συγκεκριμένα: 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Το περιεχόμενο των Φεστιβάλ είναι διαδραστικό, αφορά παιδιά, γονείς και προπονητές και περιλαμβάνει:
®    Αγώνες ποδοσφαίρου μεταξύ των παιδιών
®    Βιωματικές δραστηριότητες και ψυχαγωγικά παιχνίδια για τα παιδιά
®    Κοινές εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για γονείς και παιδιά
®    Επιστημονικές ομιλίες και δράσεις για τους γονείς
®    Προπονητικό σεμινάριο
και πολλά άλλα…
Η διάρκεια κάθε φεστιβάλ θα είναι περίπου 6 ώρες και όλες οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε συγκεκριμένο χρόνο, ενώ ορισμένες από αυτές θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα.

Στους παρακάτω πίνακες καταγράφονται ενδεικτικά προγράμματα δραστηριοτήτων.

®    Ο ΠΙΝΑΚΑΣ 1 αφορά δράσεις εντός και πέριξ του αγωνιστικού χώρου και στις οποίες συμμετέχουν τα παιδιά και σε ορισμένες από αυτές και οι γονείς τους.
®    Ο ΠΙΝΑΚΑΣ 2 αφορά δράσεις που απευθύνονται αποκλειστικά σε γονείς και προπονητές.


1.      ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ
09:00
ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
10:00
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ
10:30 – 14:30
ΑΝΑΠΑΥΛΑ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΑ
14:30 – 15:30
ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
15:30

2.      ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ/ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ
11:00
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
11:30
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ
12:00
ΔΙΑΤΡΟΦΗ (επανάληψη)
12:30
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (επανάληψη)
13:00
ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ (επανάληψη)
13:30
ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ                          
14:45ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
®    ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ ………… 09:00
Οι ακαδημίες πρέπει να προσέλθουν στο Στάδιο διεξαγωγής του Φεστιβάλ, στις 09:00 το πρωί, έτσι ώστε να διεξαχθεί ομαλά η διαδικασία της εγγραφής και της εισόδου τους στον χώρο.

®    ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ………… 10:00
Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει με την πραγματοποίηση τελετής έναρξης, με σκοπό να νιώσουν όλοι οι συμμετέχοντες ότι συμμετέχουν σε μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού.

®    ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ………... 10:30 – 14:30
Τα παιδιά χωρισμένα σε γκρουπ θα πάρουν μέρος σε μία σειρά από επιλεγμένες δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτά. Αναλυτικότερα, θα παίξουν ποδόσφαιρο στα ειδικά διαμορφωμένα γήπεδα, με στόχο όχι αποκλειστικά τη νίκη, αλλά τη χαρά του παιχνιδιού και το ευ αγωνίζεσθαι, ενώ παράλληλα, θα απολαύσουν διάφορα διαδραστικά παιχνίδια, με στόχο να διασκεδάσουν κερδίζοντας πολύτιμες εμπειρίες και λαμβάνοντας ερεθίσματα γύρω από τον αθλητισμό.
Κατά αυτόν τον τρόπο, κάθε παιδί θα συμμετέχει κυκλικά σε πολυδιάστατες και ευφάνταστες δράσεις, μερικές από τις οποίες είναι ανοιχτές στη συμμετοχή και των γονέων τους. Πιο συγκεκριμένα θα συμμετάσχει στην άσκηση διαφόρων παραολυμπιακών αθλημάτων, θα γνωρίσει τα μυστικά της διατροφικής πυραμίδας, θα εξασκήσει τη ομαδικότητα για την επίτευξη ενός κοινού στόχου, θα συμμετάσχει σε τεστ δεξιότητας, θα δοκιμάσει μέσω του παιχνιδιού την ικανότητα του να επεξεργάζεται σύνθετες εντολές, θα φωτογραφηθεί και θα συνομιλήσει μεταξύ άλλων, με πολλούς σημαντικούς αθλητές κ.α.

ΩΡΑ ΑΝΑΠΑΥΛΑΣ ΚΑΙ ΦΑΓΗΤΟΥ ………… 14:30 – 15:30
Την ώρα αυτή οι συμμετέχοντες σταματούν τις δραστηριότητες και τα παιδιά μαζί με τους γονείς τους μπορούν να ξεκουραστούν και να απολαύσουν ένα γευστικό και υγιεινό γεύμα.

ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ………… 15:30
Το Φεστιβάλ ολοκληρώνεται με την τελετή λήξης όπου όλα τα παιδιά θα λάβουν αναμνηστικά για τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ, ενώ θα ανανεώσουν το ραντεβού τους με τους νέους τους φίλους από τις άλλες ακαδημίες για την επόμενη μεγάλη διοργάνωση του προγράμματος.

  •         Παράλληλα με όλα τα παραπάνω, θα πραγματοποιηθούν Επιστημονικές ομιλίες και δράσεις, όπου οι γονείς των παιδιών θα μπορούν να παρακολουθήσουν, να συμμετέχουν και να ενημερωθούν από την Επιστημονική ομάδα του Προγράμματος Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ για θέματα Διατροφής, Ψυχολογίας και Πρώτων Βοηθειών που αφορούν στα παιδιά τους.
  •          Τέλος θα διεξαχθεί προπονητικό σεμινάριο από την προπονητική ομάδα του προγράμματος το οποίο θα παρακολουθήσουν όλοι οι προπονητές των ακαδημιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου